Sanna Ehdin-plättar
1 dl ekologiska havregryn (blötlägg under natten)
2,5 dl vatten
2 stora ägg
0,5 dl nymalda linfrön
1 dl sojamjöl
1 dl vatten till?
1-2 tsk kardemumma
0,5 dl hackad mandel
1-2 tsk bakpulver
1-2 bananer skurna i småbitar
0,5 tsk smör per plätt och stekning
1. Blanda havregryn och vatten, koka ett par minuter. Vispa äggen och rör ner i den o-heta =) gröten.
2. Blanda i övriga ingredienser och sist banan. Smeten blir lite seg av linfröna som sväller.
3. Lägg smör i en gjutjärnsstekpanna, klicka ut smeten och grädda på medelhög värme. Det tar en stund på varje sida då de är tjockare än vanliga plättar.
Servera med färska bär och kanske grädde eller kesella till.
För den petiga 87 kcal per plätt. 18 % protein, 60 % fett, 22 % kolhydrater.
2,5 dl vatten
2 stora ägg
0,5 dl nymalda linfrön
1 dl sojamjöl
1 dl vatten till?
1-2 tsk kardemumma
0,5 dl hackad mandel
1-2 tsk bakpulver
1-2 bananer skurna i småbitar
0,5 tsk smör per plätt och stekning
1. Blanda havregryn och vatten, koka ett par minuter. Vispa äggen och rör ner i den o-heta =) gröten.
2. Blanda i övriga ingredienser och sist banan. Smeten blir lite seg av linfröna som sväller.
3. Lägg smör i en gjutjärnsstekpanna, klicka ut smeten och grädda på medelhög värme. Det tar en stund på varje sida då de är tjockare än vanliga plättar.
Servera med färska bär och kanske grädde eller kesella till.
För den petiga 87 kcal per plätt. 18 % protein, 60 % fett, 22 % kolhydrater.
Kommentarer
Trackback