Fransk tomatsoppa
Fransk tomatsoppa (4 portioner)
2 burkar krossade tomater
3 stora gula lökar
7 vitlöksklyftor
1 msk olivolja + 1 msk smör
2 grönsaksbuljongtärningar
2 tsk franska örtkryddor
salt och vitpeppar
1 lagerblad
7-8 dl vatten
Redning:
2 dl creme fraiche
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
1. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Fräs löken mjuk i djup kastrull med olja+smör.
2. Häll på de krossade tomaterna och lägg i buljongtärningarna, kryddor och lagerblad.
3. Häll på vattnet och koka upp. Låt soppan sjuda under lock i ca 20 minuter.
4. Vispa ihop creme fraiche, vitt vin och mjöl till en redning och vispa ner i soppan som kokas upp.
För den petiga: 310 kcal per portion, 7 % protein, 69% fett, 24% kolhydrater.
Kommentarer
Trackback